Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Η αλήθεια...

Είναι αλήθεια, λοιπόν, ότι blog υπάρχουν πολλά. Συνήθως αυτή η θέση συνδέεται με αρνητισμό αλλά εγώ την παραθέτω εντελώς διαφορετικά. Το ότι υπάρχουν πολλά blogs το βρίσκω εντελώς θετικό. Το να γράφει ο καθένας ότι θέλει και να το διαβάζει όποιος θέλει είναι εντελώς υγιές. Το θέμα είναι το γιατί αρχίζει κάποιος ένα blog. Τι είναι αυτό που έχει να μοιραστεί? Τι ψάχνει να βρει εδώ μέσα?
Η ιδέα για αυτό το blog μου ήρθε εντελώς ξεκάρφωτα ένα απόγευμα πριν λίγες μέρες ενώ ρουφούσα καφεδάκι και σκεφτόμουν πως θα περάσω δημιουργικά τα ελεύθερα απογεύματα του καλοκαιριού μιας και το Warehouse θα αναπαύεται και μιας και ο γιατρός μου συνέστησε ψυχική κυρίως ξεκούραση φέτος το καλοκαίρι μετά από ένα τόσο επεισοδιακό χειμώνα. Θεώρησα λοιπόν εφικτό το να ξεκινήσω μια τέτοια φάση, που ίσως λίγο αργότερα τη συνδέσω και με μια ραδιοφωνική εκπομπή, και να προτείνω νέες μουσικές από τον ελληνικό και το διεθνή χώρο, να αναπτύσσω σκέψεις που με ταλαιπωρούν κλεισμένες στην κούτρα μου, να μοιράζομαι με γνωστούς και άγνωστους γνώμες για τα όσα συμβαίνουν στην πόλη.....και άλλα τέτοια αισιόδοξα και ωραία! Ρευστός ο σκοπός και ευέλικτος σε απαιτήσεις συνέπειας....
Η ψυχολογία της πόλης έχει σχετικά ανέβει το τελευταίο διάστημα. Από το -3 νομίζω ότι πλησιάζουμε στο 0 σιγά σιγά. Λίγο οι εκδηλώσεις, λίγο η όλο και αναπτυσσόμενη νεανική δημιουργικότητα, λίγο ο καιρός που αλλάζει συμβάλλουν σε αυτή την αλλαγή. Βέβαια μας λείπουν ακόμη πολλά αλλά θα τα βρούμε στην πορεία φαντάζομαι. Η χρονική στιγμή παραμένει καλή για να πάρουμε τα πάνω μας.
Σε μια κουβέντα που είχα με τον Τάσο πρόσφατα σε ένα συμφωνήσαμε : ο Βόλος θα μπορούσε να είναι η πιο νεανική πόλη στην Ελλάδα. Έχει όλες τις προδιαγραφές : Πανεπιστήμιο, πλατείες, πεζόδρομους, χώρους για εκδηλώσεις, ποδήλατα, μουσική κουλτούρα, δημιουργική ατμόσφαιρα, υποδομές....είμαστε όμως αρκετά παθητικοί και ανοργάνωτοι. Μπορούμε να περνάμε καλύτερα αρκεί να είμαστε πιο δημιουργικοί. Αυτό θα κάνω και εγώ λοιπόν. Από το πόστο που μπορώ βέβαια...όσο μπορώ! Καλές εξετάσεις σε όσους ξεκινούν ή ξεκίνησαν και μόλις τελειώσουν οι δρόμοι θα είναι ανοιχτοί.......... κρύψτε λοιπόν τα κίτρινα αδιάβροχα μιας και οι βροχές από εδώ και πέρα θα σταματήσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου